Het virus gedraagt zich hetzelfde, alleen de mensen gedragen zich anders

Ondertussen is ons voldoende materiaal toegestuurd om wat over de Corona-gekte te zeggen.

Virussen willen zich verspreiden. Elk jaar wordt weerstand opgebouwd tegen griepvirussen, waarna enkele virussen muteren om zich te kunnen blijven verspreiden.

Corona maakt al tien jaar een vast onderdeel uit van de griepvirussen van omstreeks 10%. Corona is dus niets nieuws. De Covid-19 variant is wel nieuw, maar niet in de zin dat virussen niet regelmatig muteren en corona wel.

Het aantal mensen dat besmet wordt met een griepvirus, er ziek van wordt en er daadwerkelijk aan overlijdt, is gelukkig zeer gering en ligt rond de 0,1%. Dat aandeel wordt ‘mortaliteit’ genoemd.

Wat veranderd is, is niet het virus zelf, maar de berichtgeving erover.

Laten we eens kijken naar een bericht uit het Algemeen Dagblad uit 2018.

Het artikel begint als volgt:

“De griep slaat dit jaar wild om zich heen.”

En gaat verder: “Ziekenhuizen liggen tjokvol met grieppatiënten, met name hoogbejaarden, met levensbedreigende complicaties als longontsteking.”

De derde zin luidt: “Uit de statistische gegevens van het CBS blijkt dat in heel het land de sterfte sterk is verhoogd.”

De vierde zin: “Alleen al in de week van 1 tot 7 februari gingen er 500 mensen meer dood dan verwacht.”

Tot slot de laatste zin van de 1e alinea: “De sterfte is hoger in de leeftijdsgroep 55-64 jaar maar vooral sterk verhoogd onder de 75-plussers.”

En laten we nu kijken naar de titel van het voorpagina-artikel op de website van het AD in 2020. Het luidt: “LIVE: 179 Nederlanders overleden door Corona-virus, Noordwijk sluit wegen naar kust af.” (22 maart 2020)

Het verschil in berichtgeving kon niet groter zijn.

Twee jaar geleden was een aantal van 500 doden door griep in één week in februari dus geen enkele reden tot paniek. Nu is een aantal van nog geen 200 doden in een maand al reden tot algehele paniek. Een paniekgolf die zich vanuit de instanties verspreidt over de bekende 80% van de bevolking die alles gelooft wat over hen wordt uitgestort.

In de winter van 2014/2015 eiste de griep in een periode van 21 weken 8.600 levens.

Ook wat betreft de risicogroepen en de eigenlijke doodsoorzaak wond de krant er in 2019 geen doekjes om: “Het is niet het griepvirus zelf waaraan ouderen overlijden, maar het kan wel de druppel zijn voor bejaarden met een zwak hart of longproblemen.”

Dat is ook wat het RIVM zegt, namelijk dat de overgrote meerderheid van mensen die ziek worden van Corona milde en griepachtige klachten hebben. Alleen personen die in een risico-groep zitten, moeten voorzichtig zijn met hun gezondheid.

Maar dat was in de winter van 2014/2015 dus net zo.

In Nederland mag je elkaar van de regering geen hand meer geven en moet je anderhalve meter afstand van je medeburgers houden. Samenscholingen van 100 of meer personen zijn verboden, waardoor sportwedstrijden en concerten worden afgelast. Café’s en winkels sluiten, evenals scholen – hetgeen trouwens wel een goede maatregel is, want thuis leren de leerlingen beter – en is er al 10 weken gevangenisstraf uitgedeeld aan een student die op een politieagent nieste.

De economische schade loopt in de (honderden) miljoenen en de bewegingsvrijheid van reizigers wordt ingeperkt. Op talrijke plaatsen mag je niet meer contant betalen.

Dit gebeurt in een context, waarbij 98% procent van de bevolking niets te vrezen heeft en helemaal niet beschermd hoeft te worden.

Niettemin worden kleine en middelgrote bedrijven kapot gemaakt en wordt de bewegingsvrijheid van Nederlanders ingeperkt.

De media bedriegen de mensen doordat artsen die zeggen dat het wel mee valt niet aan het woord komen en doordat vergelijkbare mortaliteit door andere griepvirussen wordt weggelaten.

Tevens worden sterfgevallen van patiënten met het coronavirus, die ook longontsteking, diabetes of een hartziekte hadden, aan corona toegeschreven en niet aan die andere kwalen.

In Frankrijk mag je zelfs niet meer fietsen. Je moet binnen een straal van 2 km van je huis blijven.

Verder van huis reizen kan alleen als je van de website van de regering een formulier downloadt en uitprint, waarop je een speciale reden aangeeft, waarom je zo nodig de straat op moet. Heb je geen ‘geldige reden’ of het document niet bij je, dan krijg je – in de stijl van de regering van Macron – een boete van 135 euro. Fransen negeren dit uitgaansverbod massaal, waardoor er al 40.000 boetes zijn uitgedeeld. Zelfs daklozen hebben al boetes gehad.

Voor Macron komt de corona-gekte als een geschenk uit de hemel, want hij leeft al een jaar in een land dat in staat van revolutie verkeert, kan zich niet meer in het openbaar vertonen en heeft van Frankrijk een politiestaat gemaakt. Nu hoopt hij dat de Gele Hesjes, de brandweermannen, de Afrikaanse immigranten, de vakbonden en de overige demonstranten thuisblijven.

Het kan nog erger worden. Niet met de corona, maar wel met de inperking van de bewegingsvrijheid, van de vrijheid van vereniging en vergadering en van de vrijheid van meningsuiting. Er kan zelfs een staat van beleg afgekondigd worden, compleet met avondklok en uitgaansverbod.

Het virus gedraagt zich niet anders dan anders. Alleen de mensen gedragen zich anders.

Het is de paniek omtrent een op zich niet uitzonderlijk griepvirus, die zich in werkelijkheid als een virus gedraagt.

Zij verspreidt zich als een pandemie over de wereld.

Het ware virus is de corona-gekte zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *