. ‘. The Donald will win – We will finish what we have begun – God bless you. ‘ .

Hoewel de opiniepeilingen een andere beeld lijken te schetsen, heeft de zittende president Donald Trump een geheel zekere uitgangspositie om zijn herverkiezing te bewerkstelligen.

Het klopt dat er twijfel is ingebouwd in de beeldvorming over de verkiezingen, – en Trump kan in principe daadwerkelijk verliezen – maar als we kijken naar de feiten, zien we 3 (drie) opvallende zaken:

  1. Hitlery Clinton heeft besloten om niet mee te doen aan de verkiezingen. Kennelijk overwoog ze dat ze niet zou kunnen winnen en wilde ze zichzelf ‘heel laten’ voor een laatste gooi naar het presidentschap ná de tweede ambstermijn van president Donald Trump.
  2. Joe Biden is nog corrupter dan de Clintons, heeft zich aantoonbaar gemengd in de binnenlandse aangelegenheden van Oekraïne om de kinderhandel aldaar te beschermen, pardon, om een corruptie-onderzoek af te gelasten, waar zijn zoon mogelijk door het OM bij betrokken kon worden en kan zijnerzijds zijn handen niet afhouden van meisjes van 8 tot 88 jaar oud. Bij kindertjes en tienermeisjes buigt hij zich naar bendeden, grijpt om het middel – vlak onder de borstjes of de plek waar die over twee jaar gaan groeien – duikt met zijn neus in het haar, snuift de geur van de hoofdhuid op en zegt: “Denk eraan, geen vriendjes voor je dèrtigste”. De stilistische overdrijving wil een aanmoediging te zijn om juist wèl vriendjes te nemen, hetgeen best vroeg is meisjes van 8, 10, 12, 14 of 16.
  3. Het enthousiasme ontbreekt bij deze verkiezingen, terwijl zij juist zo bijzonder belangrijk zijn. De media besteden er betrekkelijk weinig aandacht aan. De media hadden een landelijke hysterie kunnen creëren tegen Trump, of een heldenverering richting Biden, zoals ze voor Obama deden in 2008 en 2012, maar hebben geen van beide aangedurfd. Kennelijk wordt het verafgoden van de corrupte Biden net zo riskant geacht, als het demoniseren van de succesvolle Trump.

Bovendien komt Biden incidenteel op live television dement over. Hij verwart Donald Trump met George Bush, weet niet in welke stad hij campagne voert en plakt hier en daar een nul achter het aantal Corona-slachtoffers. RT vergeleek zijn uitglijers snaaks met de nieuwjaarsrede van secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, Leonid Brezjnjev in december 1979. Biden is nog niet zo ver, maar dat was Brezjnjev voor zijn aantreden ook niet, natuurlijk.

Het lijkt wel een filmscenario, waar vanavond in een hogegraadsloge in Londen tijdens een spelletje kaarten wordt beslist wie er president gaat worden.

We stevenen af op een sitoeatsija, waarin Biden mogelijk meer stemmen krijgt, maar de Donald de meeste kiesmannen wint.

Trump zal dus – als de stemmen eerlijk geteld worden – president van de Verenigde Staten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *