Mededeling van de redactie

Geachte lezers,

Na een succesvolle lancering van onze website met 63 gepubliceerde artikelen, heeft de redactie besloten om terug te schalen van 5 naar 3 blogs per week.

Dat was al eerder voorzien, maar door de dynamiek van de actualiteit heeft het uitzonderlijke ritme van 5 blogs per week langer stand gehouden dan oorspronkelijk was gepland.

Er gebeurt veel in de wereld. De “Hunger Games society” wordt momenteel geïnstalleerd. Wie denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen, zal hetzelfde lot ondervinden als diegenen die in 1914, 1917 en 1939 dachten dat het niet zo’n vaart zal lopen.

Dat komt omdat één laag van de macht boven de grond zit, en één laag onder de grond. Eén stroom is gericht op het cognitieve bewustzijn, een tweede op het onderbewuste. Doordat mensen uit luiheid of conformisme hun eigen onbewuste niet willen leren kennen, zijn ze beïnvloedbaar door andere mensen die, – bijvoorbeeld door een inwijding in een bepaalde rite -, wél weten hoe hun onderbewuste werkt en daarom snappen hoe ze het onderbewuste van anderen kunnen beïnvloeden. En als je het onbewuste van een ander beïnvloedt, komen bewuste handelingen zijnerzijds niet eens tot stand.

Door de grote vrijwillige deelname aan de verrijzende totalitaire dictatuur in Europa, lijkt het alsof diegenen die vrijheid, waarheid en liefde in hun hart drage, het zullen afleggen.

Dat zal ook zo zijn, althans voor een bepaalde tijd. Maar niet voor eeuwig, want na elke duisternis komt dageraad.

Het is noodzakelijk dat de mensheid door de absolute wanhoop heenschrijdt, en dat zij de overwinning van het kwaad aan den lijven ervaart, anders kan zij niet tot een hoger bewustzijn opstijgen.

Tot die tijd blijven wij indachtig de woorden van James Russel Lowell:

James Russel Lowell

Truth forever on the scaffold
Wrong forever on the throne
But that scaffold sways the future
And behind the dim unknown
Standeth God amid the shadows
Keeping watch upon His own

Heilig, heilig, heilig
is de Heer onze God,
de Almachtige,
Die Was,
En die Is,
En die Komen zal.

.’. .’. .’.

De redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *