Oorlogsvoorbereidingen lijken gestaakt

Het laat zich aanzien dat de pogingen om dit jaar nog een oorlog tussen Europa en Rusland te doen uitbreken, zijn mislukt.

De spanning is uit de lucht.

Het opzetje was typisch angelsaksisch, indirect via het door de VS, Groot-Brittannië en Israël gecreëerde IS . De bedoeling was om via Syrië in het voorjaar tot een aanval op Iran te komen, Rusland daarin  te verwikkelen en Rusland op die manier in de zomer tot een aanval op het opzettelijk onverdedigde Duitsland te provoceren.

Rusland kan namelijk een oorlog alleen winnen, als het kan beschikken over de Duitse industrie van het Ruhrgebied, omdat het zelf te veel afhankelijk is van de inkomsten uit olie-en gasexport en de financieel-economische en industriële basis mist om een langgerekte oorlog vol te houden…

Maar dat ging niet door, omdat men uitgleed over het ‘opstapje’ Syrië. De  door Washington in Syrië gecreëerde burgeroorlog kon niet effectief worden uitgebuit.

De laatste druppel was de versnelling van de oorlogspropaganda door MI6 en CIA, in de vorm van de Skripal-deceptie en de Douma-hoax. Daarmee werd de hand als het ware overspeeld. Het begon met Halbe Zijlstra, die te veel risico name door opzichtig te liegen over zijn aanwezigheid op de datsja van Poetin. Het was Theresa May die het verknoeide door zo schaamteloos en cynisch te liegen over Skripal, dat de bokkenpoot onder haar jurk zichtbaar werd. Vervolgens deed het ego van Donald Trump de rest, die op basis van desinformatie Assad voor ‘gas killing animal’ uitmaakte en kruisraketten liet afschieten op Damascus.

Als men na die drie PR-blunders ten strijde was getrokken, had men revolutie in Europa geriskeerd.

Dit keer is de oorlog vermeden doordat onbetaalde onafhankelijke media-outlets in VS en Groot-Brittannië het oorlogsverhaal hebben doorgeprikt, waaraan wij met onze website hebben mogen bijdragen. En met onze pressie op de Volkskrant, die ons ingezonden artikel weigerde, maar afgelopen zaterdag wel in de column ‘Voetnoot’ ineens met de reportage van Robert Fisk op de proppen kwam.

Om de volgende poging tot oorlog te voorkomen, moet er echter meer gebeuren. Onze samenleving moet fundamenteel vernieuwd worden. Er moeten onafhankelijke media komen, het referendum moet  juist worden uitgebreid i.p.v. afgeschaft, het onderwijs moet worden bevrijd van anonieme en corrupte besturen, kortom, de burgers moeten op allerlei vlakken initiatieven gaan nemen.

Poetin heeft gezegd dat Rusland nooit meer een oorlog op eigen bodem zal uitvechten.

Voorts heeft hij gezegd dat hij op straat geleerd heeft dat je een gevecht altijd moet vermijden, maar dat je, als het onvermijdelijk is, als eerste moet toeslaan.

Wat wilt u nog meer horen?

Of wist u niet dat hij dat gezegd had? Waarom wist u dat dan niet? Vertrouwt u dan op de Westerse mainstream media? Dat moet u niet doen, want daar krijgt u slechts de helft van het verhaal te horen.

Kijk voortaan op zijn minst ook naar RT, als u al naar de NOS kijkt,  of surft u ook even naar sputniknews, als u NRC of Volkskrant leest. Ja, natuurlijk is dat ook regeringspropaganda, maar als u de kunst verstaat om tussen het zand de goudkorrels eruit te pikken, neemt u kennis van de andere kant van het verhaal en dan pas kunt u uw eigen mening vormen.

Of stelt u deze website in staat om een Russische mediamonitor voor u te maken, door middel van een bijdrage via de donatie-knop.

Wij werken voor 10 euro per uur. Dat is 17 keer minder dan onze echtscheidingsadvocaat. Dus als twee lezers vijf euro doneren – uitsluitend diegenen die het kunnen missen natuurlijk en die er het nut van inzien – krijgt u al een wekelijks overzichtje van wat er in de actualiteit van de Russische dagbladen, nieuwsbulletins en achtergrondprogramma’s wordt besproken.

Wij zullen dat een maand proberen, en als de crowdfunding dan niet op gang komt, zullen we de mediamonitor in de vorm van een nieuwsbrief aan betalende klanten aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *