Novichok bewijst juist dat de aanslag niet door Rusland gepleegd is

Als de Russische geheime diensten Sergej Skripal hadden willen vermoorden, zouden ze NOOIT een in Rusand geproduceerd zenuwgas als NOVICHOK hebben gebruikt.

Want dat verwijst direct naar Rusland.

De keuze van NOVICHOK voor een aanslag op een Russische dubbelspion is alleen begrijpelijk vanuit het perspectief van een  opdrachtgever die het wil DOEN VOORKOMEN alsof Rusland bij de aanslag betrokken is.

De vergiftiging van Skripal vormt een deceptie-operatie die als doel heeft om Rusland diplomatiek af te snijden van Europa. Het is een klassiek voorbeeld van Britse verdeel-en heerspolitiek ten aanzien van het continent.

Inmiddels heeft een Britse rechtbank de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OVCW) toestemming gegeven om een bloedmonster van Skripal te onderzoeken op sporen van het zenuwgas.

De monsters zijn volgens de uitspraak van de rechtbank verkregen van wetenschappers van Porton Down, oftewel van de onderzoeksfaciliteit van de Britse strijdkrachten die mogelijk het zenuwgas, waarmee de aanslag op Skripal gepleegd is, aan MI-6 verstrekt heeft.

Dat is dus geen onafhankelijk onderzoek. Het zou een onafhankelijk onderzoek zijn, indien artsen van de OVCW persoonlijk Skripal in het ziekenhuis zouden bezoeken en zelf bloed zouden afnemen, en als dat zou gebeuren in gezelschap van getuigen en op film zou worden vastgelegd.

De bevindingen van het onderzoek stellen – volgens de uitspraak van de rechtbank – dat het gaat om ‘zenuwgas van het type Novichok of van een soortgelijk type’.

De Britse regering weigert echter om deze bevindingen te delen met de Russische regering.

Als we er vanuit gaan dat het bloedmonster daadwerkelijk van Skripal afkomstig is, onderweg niet is gemanipuleerd of verwisseld en dat het niet om een verwant zenuwgas, maar om Novichok gaat, dan bevestigt dat dat de aanslag niet in opdracht van de Russische regering gepleegd kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *