Twee Britse topmilitairen geloven niets van gasaanval-verhaal

Admiraal Alan William John West, voormalige hoofd van de Royal Navy en de Royal Marines, veegt in een vraaggesprek met de BBCde suggestie van tafel dat de Syrische president Bashar al Assad opdracht zou hebben gegeven tot een aanval met chemische wapens op de burgers van Douma.

Hij ziet geen enkele militair voordeel voor de Syrische regeringstroepen om op dat moment een gasaanval te plegen, vlak voordat de stad hun in handen valt.

Ook de voormalige bevelhebber van de Britse troepen in Irak, generaal Jonathan Shaw, twijfelt aan het gasaanval-verhaal.

Op Sky News verklaart hij: “The debate we seem to be missing from this is: What possible motive might have triggered Syria to launch a chemical attack at this time and in this place? You know, the Syrians are winning”.

Vlak daarna wordt hij abrupt en op het onbeleefde af door de presentatrice afgekapt, hetgeen de indruk wekt dat er niet nog meer informatie over wat er werkelijk in Douma gebeurd is aan de kijkers mag worden uitgezonden.

Nu niet alleen voormalige diplomaten en bekroonde onderzoeksjournalisten, maar ook voormalige top-militairen openlijk verklaren niets te geloven van de aanleiding voor de aanval van VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op Syrië, is de kans groot dat het nieuws zich gaat verspreiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *