Islamitische Staat in de problemen, Hillary wil no-fly zone

De eerste 6 dagen van Russische bombardementen op stellingen van Islamitische Staat (IS) zijn succesvol. Zowel de Libanese satellietzender Al Mayadeen als de Russische generaal Andrej Kartalopov verklaren dat luchtaanvallen nu reeds effect beginnen te krijgen.
Het commandocentrum van een van de terroristische groeperingen in de Syrische stad Raqqa is uitgeschakeld. Dat gebeurde met één slimme bom van het type BETAB-500, afgeworpen vanaf een Suchoi SU-34. Met een andere smart bomb, de KAB-500, werd in één klap een IS-locatie nabij Maart al-Numan verwoest

IS-strijders in Raqqa zouden volgens diverse bronnen zo geïntimideerd zijn, dat ze het vrijdaggebed op straat hebben overgeslagen, uit angst dat een dergelijke concentratie van IS-strijders doelwit zou worden van een luchtaanval. Er zijn berichten dat IS-strijders zich van bepaalde locaties terugtrekken en gedwongen zijn om zich elders te hergroeperen.

SU-34
SU-34

Belangrijker is dat bepaalde rebellen-groeperingen in Syriê met de Russische strijdkrachten willen gaan samenwerken tegen IS. Zo zou Burqan al-Furat, het gezamenlijke commando van de Free Syrian Army (FSA) en de Koerdische People’s Protection Unit (YPG), die voornamelijk in Noord-Syrië actief zijn, Rusland hebben aangeboden om de inzet van hun grondtroepen te coördineren met de Russische luchtaanvallen. Ook hebben ze Rusland om wapens gevraagd. Burqan al-Furat heeft IS al langer bevochten en in Kozani laten zien, dat het met luchtsteun – toen nog van Nederlandse F-16’s – terrein op IS kan heroveren.

De Russische regering heeft inmiddels bij monde van minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov tevens beloofd het Libanese leger te gaan versterken in de strijd tegen IS. Rusland trekt een lijn in het zand tegen verdere geopolitieke expansie van de VS in het Midden-Oosten.

Ook zijn de Russen bezig het Syrische luchtruim te zuiveren van buitenlandse vluchten. Zondag hebben 6 Russische SU-30 toestellen 4 Israëlische F-15’s onderschept, toen die de Syrische kust naderden. Israël schendt al maanden het Syrische luchtruim en aangezien de Russische strijdkrachten officieel op verzoek van het zittende Syrische regime handelen, hebben ze formeel het recht om het Syrische luchtruim te verdedigen.

Waar de Syrische luchtmacht dat niet aandurfde, zoeken Russische jagers inmiddels de noordgrens van Syrië weer op. Rusland zet SU-30 jagers in, die zijn uitgerust met R-17 air-to-air raketten, die de meeste toestellen van de Turkse luchtmacht uit de lucht kunnen schieten, mochten de Turken een grensincident willen provoceren.

SU-30
SU-30

Het valt te verwachten dat het Syrische leger zelf binnenkort met Russische luchtsteun de noordelijke gebieden tot aan Turkije gaat heroveren. Het kan rekenen op steun van grondtroepen uit Iran, Irak en van Hezbollah. En zoals gezegd van de Koerden.

Als Rusland zijn gang mag gaan, zal het IS binnen enkele maanden vernietigen.

Dat perspectief heeft in Washington voor paniek gezorgd. Hillary Clinton – de meest oorlogszuchtige van de Amerikaanse presidentskandidaten – had op 6 januari 2008 al tegen een geamuseerd publiek gezegd dat de Russische president Vladimir Poetin “geen ziel” heeft. Poetin trapte daar destijds niet in en reageerde later schamper met de opmerking dat politici die zo’n opmerking maken, geen hoofd op hun schouders hebben. Ook deinsde Clinton er niet voor terug Poetin met Hitler te vergelijken.

De provocerende houding van Clinton tegenover Rusland en haar gekozen leider heeft bij zowel democraten als republikeinen tot consternatie geleid. Wat kan een prominent politicus ertoe brengen om de gekozen leider van de tweede militaire macht op de wereld zo zinloos te beledigen?


“Putin has no soul”

Je zou bijna denken dat ze vanuit de financiële wereld via het Amerikaanse systeem van “campagne finance” wordt aangezet om op oorlog met Rusland aan te sturen.

Clinton heeft twee dagen geleden verklaard dat de VS een no-fly zone moeten afdwingen boven Noord-Syrië. Oftewel, het gestoorde mens wil een Derde Wereldoorlog beginnen.

Het is te hopen dat de Amerikaanse kiezers – die door de overwegend linkse media in de VS een gunstig beeld voorgespiegeld krijgen van Hillary – wakker zullen worden en beseffen dat ze deze psychopate in geen geval tot president en opperbevelhebber van hun strijdkrachten moeten kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *