Zelenski is strikt genomen een oorlogsmisdadiger

Westerse politici, grote bedrijven, media en een groot deel van de Westerse publieke opinie steunen Oekraïne, omdat het een democratisch land zou zijn met een legitieme regering. Is dat wel zo?

We moeten onderscheid maken tussen een legitieme en een illegitieme regering. Als Oekraïne een legitieme regering had die eerlijk was gekozen, zijn minderheden en politieke oppositie eerlijk zou behandelen, binnen de grenzen van de eigen grondwet en van het internationaal recht zou opereren, zouden we in het geval van een Russische inval allemaal achter Zelenski staan.

Dat is echter niet het geval. De huidige Oekraïense regering is voortgekomen uit de staatsgreep van 2014 en het anti-Russische beleid dat daarop volgde, waardoor het land uiteenviel in een Oekraïens-nationalistisch deel, waar etnische Russen onderdrukt worden enerzijds, en anderzijds gebieden die de junta niet erkenden zich daarom hebben afgescheiden, zoals DNR, LNR & Krim.

Als Oekraïne een legitieme regering had gehad, zouden nooit de omstandigheden zijn ontstaan, waardoor Moskou tot de conclusie was gekomen dat diplomatiek overleg met Kiev zinloos was, de Donbas-republieken politiek erkend en militair verdedigd moesten worden en Oekraïne gedemilitariseerd diende te worden teneinde verdere NAVO-expansie in de kiem te smoren.

De legitimiteit van de huidige Oekraïense regering is flinterdun.

Oekraïne heeft in werkelijkheid een marionettenregime, dat politieke richtlijnen ontvangt van de VS en militaire richtlijnen van de NAVO. Kijkt U opnieuw de rede van de president van de Russische Federatie Vladimir Poetin, als U ook maar iets van de Russische kant van de zaak wilt begrijpen.

In 55 minuten krijgt U meer informatie, dan in 24 uur kijken naar CNN, BBC of NPO.

Het besluit van Poetin en de Federatieraad om Oekraïne te demilitariseren is geen uiting van de grootheidswaanzin van een gevaarlijke dictator – zoals de Westerse media suggereren – maar een rationeel antwoord van de Russische politiek op een combinatie van aanhoudende oorlogsmisdaden tegen en discriminatie van etnische Russen enerzijds, en een voor Rusland onacceptabele strategische dreiging anderzijds.

Westerse media vinden het normaal, acceptabel en legitiem als de VS in 1962 de wereld op de rand van een atoomoorlog brengen, omdat de Sovjet-Unie raketten plaatste op Cuba, maar zij vinden het absurd, onacceptabel en onwettig als Rusland in 2022 op tijd ingrijpt om een einde te maken aan de permanente aanwezigheid van NAVO-troepen in Oekraïne en het voornemen van het marionettenregime om kernwapens te gaan ontwikkelen.

Schending van het internationaal recht

De regering in Kiev is geen democratische regering, maar een ‘Zuid-Amerikaanse’ junta die bestaat uit oorlogsmisdadigers, want zij is verantwoordelijk voor het uitmoorden van vrouwen, kinderen en bejaarden in Donbas.

President Volodimir Zelenski is tevens opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten en is volgens internationaal recht strikt genomen een oorlogsmisdadiger, omdat hij zijn leger sinds zijn aantreden in mei 2019 heeft laten schieten op burgers in Donbas. En met hem alle Oekraïense presidenten sinds de Amerikaanse staatsgreep van 2014.

Wij hebben uitgebreide en gedetailleerde beelden van de genocide in Donbas, maar die zijn te schokkend om hier te publiceren. Als U die wilt bekijken, kunt U ze bij ons opvragen door een reactie onder dit blog te plaatsen (die wij niet zullen publiceren). Wij sturen U dan per mail de link naar het videomateriaal toe.

Vervolging politieke oppositie en politieke rivalen

De regering van Oekraïne is ook niet democratisch in haar behandeling van parlementaire oppositie, politieke rivalen en Oekraïense media, want Zelenski heeft – sinds hij het heeft opgegeven om een eigen koers te varen en in wezen is teruggevallen op zijn rol als marionet van de Amerikaanse ambassade en van de clan van oligarch Ihor Kolomojski – 3 TV-zenders verboden en oppositieleider Viktor Medvedtsjoek in maart 2020 na een politiek schijnproces onder huisarrest laten plaatsen. Los van het feit dat er nogal wat journalisten zeg maar verdwenen zijn de afgelopen jaren.

Medvedtsjoek is de leider van de partij ‘Opposition Platform Pro Leven’, de een na grootste oppositiepartij in het Oekraïense parlement.

Viktor Medvedchuk - Wikipedia
Viktor Medvedtsjoek

De rechtstaat en de grondwet werken in Oekraïne aantoonbaar niet, anders zou de rechterlijke macht hebben ingegrepen om het huisarrest ongedaan te maken en de grondrechten van Medvedtsjoek te herstellen .

Zelenski probeerde ook van een andere politieke concurrent, de voormalige president Petro Porosjenko, af te komen. Porosjenko werd beschuldigd van landverraad en tegen hem werden 4 strafzaken aangespannen. De bedoeling was om hem voor 15 jaar op te sluiten. Kat in het bakkie. Poroshenko verliet snel het land, maar keerde na de Russische inval alsnog terug, om te laten zien dat hij een goede vaderlander was. Het Oekraïense OM wilde hem daarop opsluiten, maar Poroshenko had nog voldoende invloed – en euromiljoenen – om niet alleen voorarrest, maar ook huisarrest af te wenden en hoefde uiteindelijk – nadat een aantal goed gevulde enveloppen van hand was verwisseld – alleen zijn paspoort in te leveren en te beloven Kiev écht niet te verlaten.

Hier zien we een confrontatie tussen twee oligarchenclans. Min en min is plus en in dit geval heeft corruptie een politiek gemotiveerd voorarrest verijdeld. Eind goed, al goed.

Official portrait of Petro Poroshenko.jpg
Petro Poroshenko

Fair is fair en het is oneerlijk om Zelenski hiervoor persoonlijk de volledige verantwoordelijk toe te schrijven, want hij is slechts de oppermarionet. Dit soort ‘combinaties’ – om een Russische term voor deze specifieke vorm van corruptie te beschrijven – die ertoe dienen om een serieuze politieke rivaal onschadelijk te maken, vergt een uitgebreid netwerk, miljoenen euro’s en kan alleen door een heuse oligarchenclan uitgevoerd worden. Zelenski kan dat in zijn eentje niet.

Een paar jaar geleden was Zelenski nog TV-clown en deed hij parodieën op homodansjes – hetgeen hem best makkelijk af leek te gaan – die sindsdien van internet gehaald zijn, maar tijdens de recente ontwikkelingen weer zijn opgedoken.

Dat maakt Zelenski in zekere zin sympathiek, want hij is alleen maar geselecteerd voor de rol van democratische president en had op het moment van aantreden nog niet veel aantoonbaars op zijn kerfstok.

Het tragische van deze komiek is echter, dat hij door zijn rol als oppermarionet van de Westerse deepstate wel nominale verantwoordelijkheid heeft gekregen voor alles dat er onder zijn mandaat in Oekraïne op politiek-diplomatiek-militair vlak gebeurt. Te beginnen met de mini-genocide in Donbas en het dulden van het neo-nazi-bataljon Azov.

Neo-nazi-milities opgenomen in de Nationale Garde

De Hitler-jugend van president Zelenski

De Azov-militie afficheert zich openlijk met nazi-symboliek. Het NI-symbool betekent zogenaamd ‘Nationale Identiteit’, maar is in werkelijkheid gebaseerd op het nazistische symbool van de wolfsangel.

Dat werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gevoerd door een aantal Wehrmachtdivisies, door SS-divisie ‘Das Reich’ en door de Nederlandse SS-divisie ‘Landstorm Nederland’.

Het stond ook in het logo van de NSB:

Logo of National Socialist Movement.svg

Het zonnerad uit het Azov-logo is gebaseerd op het SS-symbool van de ‘Schwarze Sonne’, zoals U dat kun bewonderen op de vloer in kasteel Wewelsburg, tijdens de Tweede Wereldoorlog het occulte hoofdkwartier van de SS.

WEWELSBURG, IL CASTELLO DEL SOLE NERO - LUOGHI, SIMBOLI E ...
Schwarze Sonne in Wewelsburg

Het Azov-bataljon is opgenomen in de Nationale Garde van Oekraïne, een soort Marechaussée. Het heeft in 2014 Mariupol heroverd op de ‘Russische separatisten’, zoals Wikipedia ze noemt. Het is sindsdien in Mariupol gevestigd en heeft ook gevochten in onder andere Novoazovsk, Marinka en bij het vliegveld van Donetsk.

Het is mede verantwoordelijk voor de mini-genocide in Donbas. Dit is bij uitstek een misstand, waar Zelenski een einde aan had moeten maken. Dat heeft hij niet gedaan, en dat voor een joodse president.

Oekraïense strijdkrachten gebruiken burgerbevolking als menselijk schild

Er komt inmiddels dankzij de Russische media en de alternatieve media in het Westen steeds meer bewijs voor het feit dat het Oekraïense leger stelselmatig in steden en dorpen de eigen burgers als menselijk schild gebruikt. Russische TV-zenders tonen in bevrijde dorpen in Donbas foto’s van plekken naast woonhuizen, waar tanks ingegraven waren en van raketwerpers die opgesteld staan flats in buitenwijken van steden. Ook worden ooggetuigenverslagen getoond van burgers die naast Oekraïens geschut woonden en bang waren om doelwit te worden van de Russische artillerie.

Oekraïense checkpoints saboteren evacuatie burgers

Bij de tweemaal mislukte evacuatie van Mariupol blijkt uit Russische TV-beelden en uit interviews met Oekraïense burgers dat er bij de Russische zijde van de corridor simpelweg niemand aan komt wandelen. De Russen hebben rijen met lege bussen staan, maar die blijven leeg. Burgers die willen vluchten worden namelijk tegengehouden aan Oekraïense zijde.

De burgemeester van de Noord-Oekraïense stad Sumy, met 260.000 inwoners een van de grootste van het land, heeft volgens de Russische TV-zender NTV vandaag zelfs gezegd dat burgers die naar Rusland willen vluchten ‘landverraders’ zijn die zullen worden ‘neergeschoten’.

Nu.nl bericht dat het Russische leger vluchtende burgers beschiet, maar daar is geen enkel bewijs voor.


Het is ook niet logisch dat de Russische strijdkrachten above and beyond the line of duty zou gaan om aan het het karikatuur van Slechterik te voldoen dat de Oekraïense media en in hun voetspoor de Westerse media van hen schetsen.

Rusland wil Oekraïne niet bezetten, maar zo snel mogelijk demilitariseren en uiteindelijk ontdoen van de 10% nazi’s in het land. Het wil de Oekraïense strijdkrachten zo snel mogelijk verslaan, de anti-Russische marionettenregering afzetten en daarna een pro-Russische regering aan de macht helpen. Dat gaat veel sneller, als de burgers zijn geëvacueerd en de Oekraïense strijdkrachten kunnen worden omsingeld. Dit is de reden dat Rusland vandaag heeft bekend gemaakt 4 corridoren te openen om vluchtelingen te evacueren. Het gaat om Kiev, Charkov, Mariupol & Sumy.

Indien de Russische strijdkrachten op dezelfde wijze te werk zouden gaan als het Rode Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, zou heel Oekraïne in 48 uur verslagen zijn en zich hebben overgegeven.

Dat doet Rusland echter niet, omdat het de Oekraïeners ziet als broedervolk dat onder invloed is geraakt van nationalistische propaganda. Russische media en woordvoerders maken consequent onderscheid tussen Oekraïense dienstplichtigen en wat zij noemen ‘nationalisten’ en ‘nazi’s’. De Russische strijdkrachten hebben instructies om burgerslachtoffers zo veel mogelijk te vermijden – niet voor de beeldvorming in de Westerse media, want daarin zijn de Russen de ‘bad guys’ volstrekt ongeacht of ze oorlogsmisdaden begaan of niet – maar om zoveel mogelijk draagvlak te creëren bij de Oekraïense bevolking voor het vervangen van het marionetten-regime door een pro-Russische regering.

Die ‘humanitaire’ benadering kost de Russische strijdkrachten kostbare tijd en kostbare levens. Als zij woonwijken, waar Oekraïens geschut staat, daadwerkelijk zouden platgooien, zouden ze én veel sneller klaar zijn met de demilitarisering én zelf minder verliezen hebben.

De Oekraïense strijdkrachten weten dat en hebben er dus belang bij om dat moment uit te stellen. Daarom saboteren ze het vertrek van de burgerbevolking zo veel mogelijk, net zoals de Oekraïense delegatie de onderhandelingen saboteert in de hoop dat de anti-Russische sancties gaan werken of NAVO toch officieel of clandestien komt helpen .

Zodra het Oekraïense leger zijn gijzelaars in de steden laat gaan, zijn ze doelwit voor de Russische artillerie en kunnen hebben ze alleen nog maar de keuze tussen overgave en een heldhaftige dood.

Oekraïense leger beschiet eigen burgers en geeft Rusland de schuld

Uit reportages van de Franse oorlogscorrespondente Anne-Laure Bonnel blijkt dat er vanuit posities van het Oekraïense leger op woonwijken geschoten wordt. Ook ooggetuigen in Charkov melden dat hun flats vanuit posities van het Oekraïense leger bestookt worden. Dit gebeurt ook in andere steden. Burgers worden opgeofferd aan het ideaal van één ondeelbare en etnisch zuivere Oekraïense natie.

In dit nieuwsbulletin vertellen vluchtelingen de gruwelen van beschietingen vanuit Oekraïense stellingen op hun eigen burgers. Het meisje uit het eerste deel toont de wond in haar nek waar een granaatscherf is verwijderd. Student Danil Chartsjenko – een etnische Oekraïner – vertelt huilend dat zijn eigen leger op woonwijken schiet op hun eigen Oekraïense burgers en zegt dat hij blij is dat hij niet naar het front gestuurd is, omdat hij niet op vreedzame inwoners wil schieten.

https://www.ntv.ru/video/2096605/

Uiteraard is dit gruwelijk en zijn dit oorlogsmisdaden, maar uiteindelijk wint de Oekraïense junta met deze tactiek slechts tijd. De overmacht van de Russische strijdkrachten is zo groot dat de doelstelling van demilitarisering van Oekraïne op korte termijn zal worden bereikt en uiteindelijk zal de waarheid over de dirty war van eenheden binnen het Oekraïense leger aan het licht komen en het draagvlak van elke willekeurige nieuwe regering vergroten.

Risico van nucleair terrorisme

In die context is het niet extreem vergezocht dat het Russische Ministerie van Defensie vandaag verklaarde dat Oekraïense veiligheidstroepen samen met het Azov-bataljon erop uitgestuurd zijn om de experimentele reactor bij het Nationale Onderzoekscentrum van het Kharkov Instituut Institute voor Natuurkunde en Technologie op te blazen. En Rusland daarvan uiteraard de schuld te geven. De milieuramp die dat zou veroorzaken, kan dan uitgemolken worden voor meer buitenlandse militaire steun en om zéker in de EU opgenomen te worden.

Rusland biedt uitgestoken hand

Niettegenstaande het feit dat de Russische strijdkrachten binnen enkele weken met minimale slachtoffers aan beide zijden hun ‘speciale militaire operatie’ kunnen voltooien, reikt de Russische zijde de Oekraïense regering de hand door aan te bieden de vijandelijkheden te staken, indien de Russische voorwaarden worden geaccepteerd.

President Poetin deelde dat op 6 maart mede in een telefoongesprek met zijn Turkse ambtsgenoot Recep Erdogan.

Het is duidelijk dat de demilitarisering van Oekraïne via een militaire overwinning of via onderhandelingen op korte termijn zal worden bereikt.

Daarna zal het Westen wijs moeten zijn en de totale economische oorlogsvoering tegen Rusland moeten beëindigen, voordat die uiteindelijk alsnog leidt tot een militaire confrontatie tussen NAVO en de Russische Federatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *