2 gedachten over “Ladbroke grove”

  1. Beste Arnaud,

   Leuk je weer te horen. Woon je nog op het Azartplein? Wanneer dopen ze dat eindelijk om tot het Mozartplein?

   Had je deze al gezien?

   http://www.michielklinkhamer.com/gele-hesjes/5393/

   Het is een collage van Jaap van Dissel als ‘het virus’, als ‘wedergeboorte’ van het virus Moishe Uritzky, hoofd van de communistische gestapo van Sint Petersburg na de Russische Revolutie (1917). Hij kwam net als Reinhard Heydrich vroegtijdig om het leven door een aanslag en kon net als zijn Arische navolger niet nog meer mensen laten ombrengen op basis van groepsafkomst. Alsof de ziel gered is door de dood van het lichaam.

   De tekst van het liedje van Killing Joke is óf niet links en niet rechts óf alle twee tegelijk. Het beschrijft het negatieve evenwicht tussen ‘links’ en ‘rechts’, wat mij betreft. De steeds groeiende macht van de overheid is een linkse succesje, maar het gelobby door grote bedrijven en thinktanks op het beleid is een elitair-rechtse streek. “Calculated waves of fear” zou mooi van toepassing kunnen zijn op de door de overheid aangezwengelde Corona-hysterie, maar wie profiteert er van de daarop gebouwde vaccinatiedwang? De grote farmaceutische bedrijven. Ik hoorde laatst iemand schertsend zeggen dat de overheid ‘de grootste private onderneming van Nederland’ was. Dat is een mooie kwinkslag.

   Wat vind jij van de Corona-samenleving en hoe die op de burgers uitwerkt? Worden ze door de nood juist meer of juist minder ontvankelijk voor een vruchtbare uiteenzetting met de grote vragen van het leven?

   Hartelijke groet,

   Michiel – 0640309559

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *