Lidmaatschap Forum voor Democratie opgezegd

Geachte lezers,

Begin april 2019 zijn wij lid geworden van Forum voor Democratie. Reden is dat wij de noodzaak inzagen van bindende referenda, bij een kleine overheid. Dus het referendum vanuit liberaal perspectief. Zodat het volk wel beslist of er ‘stikstof-beleid’ moet worden gevoerd, of er klimaat- of migratie-akkoorden worden gesloten, of dat Nederlandse F-16’s aan militaire operaties in het buitenland deelnemen, maar niet kan beslissen over wat U vanavond eet, wat voor kleding u draagt of wat voor onafhankelijke websites u wilt bezoeken.

Wij hebben de partijleiding (Eppink, Rooke) voorafgaand aan de lezing van Vaclav Klaus ontmoet en haar onze diensten aangeboden op het gebied van informatie, documentatie en advies op het gebied van Centraal- en Oost-Europa.

Onze kandidatuur werd doorgeschoven naar de fractie van de Provinciale Staten van Utrecht. Europa zat kennelijk al ‘vol’. Daarna hebben we ons geconcentreerd op directe democratie en de verschillende soorten burgerinitiatief. Opnieuw inspirerende personen en ‘energizing’ activisten, – waar andere politieke partijen wat van kunnen leren -, maar geen concrete samenwerkingsvoorstellen.

Toen hebben wij besloten dat het niet de tijd is voor samenwerking met Forum. Anders was er wel een voorstel gekomen, hoe bescheiden ook.

Wij zullen vanuit onze publistiek Forum blijven steunen.

Wij blijven de persoon en politicus Thierry Baudet beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *